Cosilana is een Duits merk en heeft een prachtige lijn met natuurlijke producten van wol, zijde, fleece en katoen. Cosilana gebruikt alleen natuurlijke materialen zoals merinowol, fijne stapelvezelzijde en biologisch katoen wat allen GOTS-gecertificeerd is. De kwaliteit van de producten is hoog net als de biologische teelt en het productieproces.

Cosilana gebruikt alleen natuurlijke materialen zoals merinowol, fijne stapelvezelzijde en biologisch katoen wat allen GOTS-gecertificeerd is.

Cosilana heeft het doel om milieuvriendelijk te produceren. De wol moet aan strenge ecologische voorwaarden voldoen. De merino-schapen waar zij hun wol van ontvangen, verblijven in Zuid-Amerika met veel leefruimte in een natuurlijke omgeving. Er wordt geen kunstmest of pesticiden gebruikt in de uitgestrekte weiden waar zij grazen. Maar ook bij de verwerking van de wol worden geen chemische hulpmiddelen gebruikt. De productie van alle mooie Cosilana producten wordt gedaan in Zuid-Duitsland, waarbij de medewerkers voor een eerlijk loon en in goede omstandigheden werken.

Cosilana heeft in 2013 de ‘Eco-Design Bundespreiss’ in ontvangst mogen nemen, omdat de stofresten die uit de productie ontstaan gebruikt worden om tapijten van te maken.
Wil je meer weten over duurzaamheid en alle certificaten van Cosilana? Lees dan verder op hun website.