Privacybeleid

 

Cosy Up, Laura van Dijk, gevestigd aan Hertzogstraat 21, 2021 AE Haarlem, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Zij is te bereiken via info@cosyup.nl

Inhoud

  1. Contactgegevens
  2. Persoonsgegevens die Cosy Up verwerkt
  3. Met welk doel en op basis van welke grondslag Cosy Up persoonsgegevens verwerkt
  4. Geautomatiseerde besluitvorming
  5. Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard
  6. Delen van persoonsgegevens met derden
  7. Cookies, of vergelijkbare technieken, die Cosy Up gebruikt
  8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
  9. Hoe Cosy Up persoonsgegevens beveiligd

 

  1. Contactgegevens:

Cosy Up
Hertzogstraat 21
2021 AE Haarlem
Nederland
0644122970
info@cosyup.nl
https://www.cosyup.nl

  1. Persoonsgegevens die Cosy Up verwerkt

Cosy Up verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@cosyup.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

  1. Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Cosy Up verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder (voor de toekomst)
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om bestellingen bij je af te leveren
  • Cosy Up analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Cosy Up volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op jouw behoefte.
  • Cosy Up verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.
  1. Geautomatiseerde besluitvorming

Cosy Up neemt wel op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Cosy Up) tussen zit.

Cosy Up gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

Naam programma Functie Hoe en wat? Waarom?
Facebook Facebook is een gratis online sociaal netwerk waar contact gelegd en onderhouden kan worden met bijvoorbeeld vrienden en familie. Facebook heeft diverse opties om verbonden te zijn met iedereen met een profiel en/of pagina. Cosy Up gebruikt een bedrijfspagina op Facebook voor commerciële doeleinden. Laura van Dijk gaat over het beheren van deze bedrijfspagina. De gegevens die hier gebruikt worden zijn de gegevens die je zelf hebt opgegeven of de gegevens waarvoor je toestemming hebt gegeven vanuit je Facebook profiel. Cosy Up gebruikt Facebook (in de toekomst) voor bijvoorbeeld winacties. Via Facebook Messenger kan Cosy Up in contact komen met je zodra je hebt gewonnen. Voor elke winactie gelden er voorwaarden, welke je dient te accepteren als je mee wilt doen. Posts geplaatst op Facebook, worden gemaakt en geplaatst door Laura van Dijk. Los van andere volgers heeft niemand toegang tot jouw gegevens als je toestemming geeft dat Cosy Up ze mag gebruiken.
Facebook Messenger Facebook Messenger is een gratis app waarmee je chatberichten naar elkaar kunt sturen via Facebook. Cosy Up gebruikt een bedrijfspagina op Facebook voor commerciële doeleinden. Laura van Dijk gaat over het beheren van deze bedrijfspagina. De gegevens die hier gebruikt worden zijn de gegevens die je zelf hebt opgegeven of de gegevens waarvoor je toestemming hebt gegeven vanuit je Facebook profiel. Via Facebook Messenger kan je (privé)berichten versturen en ontvangen van en naar Cosy Up.

 

Google Analytics Google Analytics is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van ‘cookies’ om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Cookies zijn onschadelijke bestandjes die worden opgeslagen via je browser. In deze cookies staat bijvoorbeeld wanneer je voor het laatst op de site bent geweest en of je hebt geklikt op een link of advertentie. Zo kan Cosy Up zien hoeveel kliks er zijn geweest via https://www.CosyUp.nl. Google Analytics is bedoeld om bedrijven te helpen hun dienstverlening te verbeteren door bezoekers en het internetgedrag op een website te analyseren en te categoriseren.

 

De door het cookie gegenereerde informatie over je gebruik van de website (inclusief je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal je IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kunt het gebruik van cookies weigeren door in je browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kan benutten. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hieronder omschreven. Google Privacy & Voorwaarden

Cosy Up gebruikt Google Analytics voor het verkrijgen van statistieken omtrent het aantal unieke bezoekers van de site, het koopgedrag en dergelijke.
Instagram Instagram is een gratis online sociaal netwerk die voornamelijk foto’s en video’s gebruikt om te laten zien aan volgers en/of de rest van de gebruikers door middel van profielen. Indien een gebruiker het profiel op openbaar heeft staan kan iedereen met een internetverbinding alles wat gedeeld wordt zien. Instagram is een onderdeel van Facebook en is ook gelinkt voor posts aan Facebook. Instagram wordt, net zoals Facebook, gebruikt voor commerciële doeleinden. Cosy Up gebruikt hiervoor advertenties en posts. Dezelfde voorwaarden als voor Facebook-profielen, gelden ook voor Instagram profielen. Laura van Dijk gaat over het beheren van dit bedrijfsprofiel. Voor Instagram geldt hetzelfde als voor Facebook. In het geval van Instagram is Laura van Dijk de enige die toegang heeft tot het account van Cosy Up.
My Parcel MyParcel is een dochterbedrijf van PostNL. Zij zijn verantwoordelijk voor het verzenden van jouw aankoop. Als jouw betaling is verwerkt, dan wordt je aankoop in orde gemaakt en naar het dichtstbijzijnde MyParcel afleverpunt afgegeven. MyParcel heeft gegevens nodig voor het verzenden van je aankoop. De gegevens die ze overnemen zijn het aders en aanvullende gegevens die je hebt opgegeven. Mocht je per ongeluk een verkeerd adres hebben ingevuld, dan kan dit ten alle tijden veranderd worden. Je ingevulde gegevens komen in het bedrijfsplatform van Cosy Up in MyParcel. Omdat WooCommerce en MyParcel gekoppeld zijn worden labels en verzendingen automatisch doorgestuurd naar deze platformen. Op deze manier is het voor Cosy Up makkelijker om het label te printen en je verzending zo goed mogelijk te laten verlopen. Met PostNL kan je met een track-and-trace code je pakketje volgen. Je kan er zelf voor zorgen dat jij de enige bent die deze zending kan inzien. Als je de code deelt, zijn de eventuele gevolgen voor jou. Cosy Up en MyParcel zijn niet aansprakelijk.
Mollie Mollie B.V. is een Collecting Payment Service Provider (CPSP) die optreedt als iDeal contractpartij voor bedrijven. Mollie is een betalingsplatform dat ervoor zorgt dat bedrijven iDeal-betalingen vanuit hun (web)shop kan aanbieden aan- en ontvangen van klanten.

 

Of, simpeler gezegd: Mollie werkt als een tussenpersoon; Mollie zorgt ervoor dat jouw geld veilig van je bank naar de webshop van Cosy Up gaat.

Mollie is een betaaldienstverlener die klanten (zoals webshops) de mogelijkheid biedt online betalingen van hun consumenten (betalers) te accepteren. Via Mollie kan een klant haar consumenten de keuze geven uit verschillende betaalmethoden.

Cosy Up maakt gebruik van Mollie om betalingen via bijvoorbeeld iDeal te regelen vanuit de webshop. Mollie laat een scherm zien zoals je gewend bent om te kunnen betalen met bijvoorbeeld iDeal. Als de betaling geslaagd is, krijg je hier een notificatie van. Omdat Mollie het betalingsproces uit handen neemt van Cosy Up, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan. Cosy Up maakt gebruik van Mollie om verschillende betaalmogelijkheden aan te kunnen bieden aan jou als koper. Op deze manier kan Cosy Up bijvoorbeeld iDeal aanbieden.
Mollie biedt een beveiligde link aan. Je gegevens zijn veilig via deze betaallink en het zal tevens nooit buiten de link terecht komen. Als je op één of andere wijze niet uitkomt op een beveiligde link, annuleer je aankoop direct en neem tevens contact op met Cosy Up of Mollie.Mollie verwerkt persoonsgegevens over jou doordat je gebruik maakt van de diensten van Mollie omdat Cosy Up Mollie gebruikt als betaaldienstverlener. Als je als betaler gebruik maakt van de dienstverlening van Mollie, worden de volgende persoonsgegevens verwerkt:-Je betaalgegevens (bijvoorbeeld bankrekeningnummer of creditcardnummer);
-Je IP-adres;
-Je internetbrowser en apparaat type;
-In sommige gevallen, je voor- en achternaam;
-In sommige gevallen, je adresgegevens;
-In sommige gevallen, informatie over het product of de dienst die door jou werd afgenomen bij Cosy Up;
-Overige persoonsgegevens welke je actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch.

Mollie en alle aangesloten transactiebedrijven zijn beveiligd. Meer informatie hierover is terug te vinden in hun privacywetgeving, welke terug te vinden is op www.mollie.com.

Paypal PayPal is een online bankrekening die je kan openen om onder andere buitenlandse betalingen te kunnen doen. PayPal bied je de optie om online aankopen te betalen met je online bankrekening bij PayPal, welke gekoppeld is met je eigen bankrekening. Cosy Up neemt hierbij je gegevens over van PayPal voor de verwerking van je bestelling. Cosy Up maakt gebruik van PayPal, in uitbreiding op de verschillende betaalmogelijkheden geboden via Mollie, jou als koper nog een extra betaalmogelijkheid aan te kunnen bieden. PayPal biedt een beveiligde link aan. Je gegevens zijn veilig via deze betaallink en het zal tevens nooit buiten de link terecht komen. Als je op één of andere wijze niet uitkomt op een beveiligde link, annuleer je aankoop direct en neem tevens contact op met Cosy Up of PayPal.
Pinterest Pinterest is een gratis online sociaal netwerk. Het woord ‘pinterest’ is een samentrekking van de Engelse woorden pinnen en interest. In tegenstelling tot Facebook en Instagram, kan je Pinterest vergelijken met het prikbord in je keuken; leuke foto’s, recepten die je nog wil maken en dingen die je wil bewaren voor later kan je hier bewaren, een soort van handige verzamelplaats voor alles wat je inspireert. Op Pinterest ‘prikken’ mensen als het ware hun interesses op een digitaal prikbord. Op Pinterest kan je een profiel aanmaken waar je ‘prikborden’ op kan bewaren. Zo’n bord is voor andere deelnemers te zien, maar kan ook privé gehouden worden. Cosy Up heeft een openbaar profiel met openbare ‘prikborden’. Cosy  Up gebruikt een bedrijfspagina op Pinterest voor commerciële doeleinden. Laura van Dijk gaat over het beheren van deze bedrijfspagina. Voor Pinterest geldt hetzelfde als voor Facebook en Instagram. In het geval van Pinterest is Laura van Dijk de enige die toegang heeft tot het account van Cosy Up.

 

  1. Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Cosy Up bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren een bewaartermijn van maximaal 7 jaar, zodat wij kunnen voldoen aan de wettelijke verplichtingen. De bewaartermijn gaat in op het moment dat je een bestelling doet, of op het moment dat je een account aanmaakt bij Cosy Up. Elke keer dat je een nieuwe bestelling plaatst, gaat de termijn van 7 jaar opnieuw in. Deze gegevens worden ook zo lang bewaard vanwege de Belastingdienst.

  1. Delen van persoonsgegevens met derden

Cosy Up deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een wettelijke verplichtingen. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Cosy Up blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Cosy Up jouw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming. Uw gegevens worden gedeeld met de volgende organisaties/instanties:

De Belastingdienst: vanwege een wettelijke plicht

Google analytics: vanwege de inzage in onze website statistieken en vanwege het inzetten van gerichte advertentiecampagnes.

KNAB: onze bank voor het afhandelen van betalingen

– Mailchimps: vanwege het versturen van onze Cosy Up mail (nieuwsbrief)

Mollie: vanwege het betalingsverkeer

My Parcel: het dochterbedrijf van PostNL voor het versturen van de bestellingen

PostNL: voor het versturen van de bestellingen

Als je gebruikmaakt van WhatsApp om berichten te versturen, dan gelden de gebruikersvoorwaarden en het privacy beleid van WhatsApp. Hetzelfde geldt voor Instagram en Facebook.

  1. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Cosy Up gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Cosy Up gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Bijvoorbeeld: Cookie: Googly Analytics Naam: _utma Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet Bewaartermijn: 2 jaar.

  1. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Cosy Up en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@cosyup.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Cosy Up wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

  1. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Cosy Up neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@cosyup.nl

Spread the love