Ik ben Laura, het gezicht achter Cosy Up. Een haakverslaafde, met een grote liefde voor katoen in alle kleuren van de regenboog, amigurumi en rammelgeluidjes. Besmet met het haakvirus sinds ik 6 jaar oud ben en het is nooit meer goed gekomen. Alles wat maar te maken heeft met naald en draad heb ik wel geprobeerd: breien, punniken, borduren, punch needling, weven, naaien. Het liefst breng ik de hele dag door met een haaknaald in mijn hand om alle creatieve ideeΓ«n uit te werken. Of achter de naaimachine. Maar omdat ik altijd méér ideeΓ«n heb dan tijd (tja, wie niet?) en de to-do-list eerder langer dan korter wordt, maar ik wΓ©l bezig wil blijven met handwerken, heb ik voor mij de oplossing gevonden: mijn eigen site met een webshop en een blog! De liefde voor handwerken heb ik omgezet in Cosy Up.

Cosy Up brengt voor mij heel veel mooie dingen in het leven samen: haken, bolletjes (héél veel bolletjes!), naaien, stofjes, fotografie, de natuur, schrijven, het (uit)zoeken van duurzame merken en producten, gezelligheid contact met mensen, cadeautjes inpakken en anderen blij maken met mooie dingen. Ik kan producten maken waar ik zelf blij van word. En waar ik nog veel blijer van word is dat ik anderen er blij mee kan maken. Want ik maak graag mooie dingen maar ik hoef het echt niet allemaal zelf te houden. En zo ontstond mijn webshop. Hoe dat allemaal is begonnen en hoe ik op de naam Cosy Up ben gekomen, is ook nog een mooi verhaal.

Naast de verwoede pogingen om de haakverslaving de baas te zijn, ben ik met veel plezier Γ©n tentamenstress een Masterstudent Biomedical Sciences. Na de specialisatie Neurowetenschappen ben ik nu bezig met de tweede specialisatie: Immunologie. Als ik niet aan het haken ben, achter de naaimachine zit, in het lab sta of in de collegebank zit, ben ik werkzaam als barista. Verder ben ik verzot op thee, lezen, bakken, allergisch voor huisdieren die je kan aaien (ik heb wel twee goudvissen), hou ik heel veel van mijn lieve vriend met wie ik samen woon en hou ik enorm van de winter en kerst. En van huiselijkheid, bloemen, vintage jurkjes en een goed glas whisky op z’n tijd (niet puur natuurlijk, want dan val ik meteen om. En als we dat willen bereiken werkt tequila ook!). Γ‰n ik ben een echte Haarlemse mug (aka de geboren en getogen Haarlemmers), iets waar ik dan ook heel trots op ben!

Liefs, Laura.

Ps: Behalve dat ik hier mijn creatieve gedachtespinsels deel, plaats ik ook regelmatig leuke kiekjes op Instagram, heb ik een Facebookpagina en kan je me volgen op Pinterest.