Gebruikte materialen

Veiligheidsoogjes
Alle materialen die worden gebruikt zijn veilig. Zo zijn bijvoorbeeld de gebruikte oogjes voor de knuffels, speciale veiligheidsoogjes. Dat betekent dat de oogjes een voor- en een achterkant hebben. Het oogje zelf ziet er uit als een soort van plug; een oogje met daar achter een geribbeld pennetje. Dit wordt door het haakwerkje heen gestoken. De voorkant van de plug is het oogje dat je ziet. De achterkanten van de oogjes zijn een soort halve bolletjes van plastic. Dit past net aan over het geribbelde pennetje heen. En dat is juist de bedoeling! Eenmaal vast = vast.

En geloof me, ik heb wel eens een oogje geprobeerd los te halen omdat ik het toch net iets anders wilde plaatsen. Maar grof geweld heeft niet geholpen, en zelfs mijn vriend kreeg het niet los. Dan krijgt je kleintje het zeker niet los! Vandaar dan ook dat ze veiligheidsoogjes genoemd worden.

Gebruikte garens
De knuffels worden gemaakt van garen van 100% katoen. Het meeste katoengaren heeft een lichte glans. Als je dit liever niet wil, kan je ook aangeven dat je kiest voor katoengaren met een matte look. De kleurmogelijkheden zijn oneindig, dus ik weet zeker dat jouw favoriete kleurencombi er tussen zit. Katoengaren is duurzaam en vormvast, zodat uw cadeau jaren mee kan gaan. Het pluist vrijwel niet. Hierdoor is het ook voor kleine kinderen zo goed als onmogelijk om, als ze er lekker op aan het sabbelen zijn, toch vezeltjes van het materiaal binnen te krijgen. Een ander voordeel is dat het merendeel van de kinderen op de langere termijn minder vaak een irritatie of een allergie hebben van katoen in vergelijking met bijvoorbeeld wol of acryl. Verder kan het gewassen worden op de handwas of zelfs in de wasmachine op 30 graden. En, ook niet onbelangrijk, het is lekker zacht zodat het extra fijn is voor kinderen om er lekker mee te knuffelen!

Vulling
Voor het vullen van de knuffels wordt fiberfill gebruikt. Dit is gemaakt van kunststof polyester. Hierdoor is het zeer hygiënisch; bacteriën en insecten kunnen hier niet in leven. Fiberfill is een slijtvaste stof en heeft ook nog eens een hoge veer- en trekkracht. Je kindje kan dus gerust op de knuffel gaan liggen. Verder is het wasbaar, droogt het snel en klontert fiberfill niet bij het wassen. Dit maakt het dan ook zo uitermate geschikt om te gebruiken als vulling!

 

Spread the love