Op maat voor jou gemaakt

Met de fijnste materialen ♡

De meeste producten kunnen volledig naar eigen wens worden samengesteld. Je kunt zelf kiezen voor de kleur-, print en stofcombinatie.

De garens en stoffen zijn met zorg uitgekozen. Met aandacht voor kwaliteit, het productieproces en de invloed op de natuur. We letten daarom ook extra goed op de certificaten die bij de stof zitten.

OEKO-TEX 100

OEKO-TEX Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel, ook wel bekend als een gezondheidskeurmerk voor textielproducten die in aanraking komen met de huid. Het keurmerk heeft strenge eisen voor restanten van zware metalen, schadelijke verfstoffen en bestrijdingsmiddelen. Hoe intensiever de huid in contact komt met het product en hoe gevoeliger de huid, des te meer worden de strengere antiallergische eisen gerespecteerd.

Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus!

GOTS

Biologische oftewel organic stoffen moeten altijd gecertificeerd zijn. Een bekende organisatie voor deze certificering is GOTS (Global Organic Textile Standard). Dit is dus een andere certificering dan het hierboven genoemde OEKO-TEX. Bij OEKO-TEX wordt er vooral gekeken naar hoe en waar de stoffen geproduceerd worden, en bij GOTS naar het hele productieproces van begin tot eind. Elke stap moet zowel milieuvriendelijk als sociaal verantwoord zijn. Dus eigenlijk wordt er bij organic stoffen ook gekeken naar de materialen die gebruikt worden.

OEKO-TEX 100 of GOTS?

Het is niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet met al deze labels!

GOTS en OEKO-TEX Standard 100 zijn beide keurmerken die iets zeggen over hoe een stof geproduceerd is. Met OEKO-TEX Standard 100 ben je in ieder geval al goed op weg! Wil je dat de hele weg zo duurzaam mogelijk is? Ga dan voor de organic stoffen.

Badstof

Badstof is heerlijk zacht en gemaakt van katoenvezel. En het is ideaal voor babyproducten omdat het sterk vocht absorberend is.

Naast badstof hebben we ook bamboe badstof. Deze stof is duurzaam, ademt en is ook nog eens ultrazacht. Wist je dat bamboe ook bekend staat om zijn anti-bacteriële eigenschappen?

Hydrofiel

Hydrofiele doeken zijn onmisbaar met een baby in huis. Het is een bijzonder zachte en veelzijdige stof, gemaakt van 2 of zelfs 3 lagen katoen. De stof bestaat uit fijne laagjes geweven katoen en absorbeert water als de beste. Deze ontzettend veelzijdige stof is zeer geschikt voor het afdrogen, als spuugdoek, inbakeren, snoetendoekje en nog veel meer. Verwerkt in diverse producten en verkrijgbaar in verschillende maten.

Je kunt er nooit genoeg van hebben!

Knuffels

Gebruikte garens

De knuffels worden gemaakt van garen van 100% katoen met tenminste het label OEKO-TEX Standard 100. Het meeste katoengaren heeft een lichte glans. Als je dit liever niet wilt, kan je ook aangeven dat je kiest voor katoengaren met een matte look. De kleurmogelijkheden zijn oneindig, dus ik weet zeker dat jouw favoriete kleurencombi er tussen zit.

Katoengaren is duurzaam en vormvast, zodat je cadeau jaren mee kan gaan. Het pluist vrijwel niet. Hierdoor is het ook voor kleine kinderen zo goed als onmogelijk om, als ze er lekker op aan het sabbelen zijn, toch vezeltjes van het materiaal binnen te krijgen.

Een ander voordeel is dat het merendeel van de kinderen op de langere termijn minder vaak een irritatie of een allergie hebben van katoen in vergelijking met bijvoorbeeld wol of acryl. Verder kan het gewassen worden op de handwas of zelfs in de wasmachine op 30 graden. En, ook niet onbelangrijk, het is lekker zacht zodat het extra fijn is voor kinderen om er lekker mee te knuffelen!

Veiligheidsoogjes

Alle materialen die worden gebruikt zijn veilig. Zo zijn bijvoorbeeld de gebruikte oogjes voor de knuffels, speciale veiligheidsoogjes, afkomstig uit Europa. Dat betekent dat de oogjes een voor- en een achterkant hebben. Het oogje zelf ziet er uit als een soort van plug; een oogje met daar achter een geribbeld pennetje. Dit wordt door het haakwerkje heen gestoken. De voorkant van de plug is het oogje dat je ziet. De achterkanten van de oogjes zijn een soort halve bolletjes van plastic. Dit past net aan over het geribbelde pennetje heen. En dat is juist de bedoeling! Eenmaal vast = vast.

En geloof me, ik heb wel eens een oogje geprobeerd los te halen omdat ik het toch net iets anders wilde plaatsen. Maar grof geweld heeft niet geholpen, en zelfs mijn vriend kreeg het met zijn gereedschap niet los. Dan krijgt je kleintje het zeker niet los! Vandaar dan ook dat ze veiligheidsoogjes genoemd worden.

Vulling

Voor het vullen van de knuffels wordt fiberfill gebruikt. Dit is gemaakt van kunststof polyester. Hierdoor is het zeer hygiënisch; bacteriën en insecten kunnen hier niet in leven. Fiberfill is een slijtvaste stof en heeft ook nog eens een hoge veer- en trekkracht. Je kindje kan dus gerust op de knuffel gaan liggen. Verder is het wasbaar, droogt het snel en klontert fiberfill niet bij het wassen. Dit maakt het dan ook zo uitermate geschikt om te gebruiken als vulling!