Waar Cosy Up voor staat

In een tijd waarin we leven in een consumptiemaatschappijΒ wordt tegenwoordig alles geproduceerd in grote aantallen. Alles moet ontzettend snel, we kopen veel en we willen constant iets anders. Machines draaien overuren om van alles en nog wat te produceren, en soms komen er geen eens meer mensenhanden in de buurt. Producten kunnen hierdoor voor spotprijzen aangeboden worden, ja dat klopt. Maar sta je er wel eens bij stil dat heel veel spullen in feite geproduceerd worden voor de vuilnisbelt? Juist veel van die goedkope dingen, die het meeste verkocht worden, gaan ook het kortst mee. En dat is tochΒ hartstikke zonde! Om nog maar te zwijgen over de belasting die het heeft op onze prachtige planeet.

Duurzaamheid hoeft niet de wereld te kosten.

Cosy Up streeft daarom een aantal idealen na, en zet zich in voor een betere wereld. Met (handgemaakte) duurzame cadeaus, producten en merken die nadenken over hun impact op de natuur. Als we met z’n allen allemaal net iets voorzichtiger zijn met wat we kopen, iets meer nadenken over de sociale impact en de duurzaamheid van onze producten, kunnen we met elkaar de wereld veranderen. Als je kiest voor duurzaam kan je jezelf of iemand anders iets moois cadeau geven en daarnaast geef je indirect ook iets moois terug aan de hele planeet.

Laten we zorgen dat we nog zo lang mogelijk van onze mooie aarde kunnen genieten!

Waarom Cosy Up?

🌿 Alles voor een mooie en groene toekomst; voor mens en natuur 🌿

β™‘ Milieubewust voor het hele gezin
β™‘ Zero Waste
β™‘ Natuurlijke verzorging
β™‘ Duurzame babyproducten

β™‘ Speciale wensen? Kies voor een bestelling op maat
β™‘ Woon je in de buurt? Dan kan je op afspraak gratisΒ jouw bestelling ophalen
β™‘ Woon je in HaarlemΒ Γ©n koop je voor meer dan €50? Dan kom ik hetΒ persoonlijk bij je langs brengen!

β™‘ Gecertificeerde materialen (OEKO-TEX Standard 100 en GOTS)
β™‘Β Eerlijk en duurzaam geproduceerd
β™‘ Duurzaam ondernemen
β™‘Β Beter voor mens en milieu – Herbruikbaar en Zero Waste
β™‘Β Weet waar je koopt – 100% Nederlandse onderneming
β™‘Β Merken die nadenken over hun impact op de natuur
β™‘Β Zo veel mogelijk plasticvrije alternatieven

β™‘ Unieke handgemaakt producten
β™‘ Bestelling op maat – personaliseerbare producten
β™‘ Bewust Γ©n betaalbaar: duurzaamheid hoeft niet de wereld te kosten
β™‘ Persoonlijk contact
β™‘ Liefde voor het ambacht

Deze merken sluiten bijzonder goed aan bij Cosy Up en onze idealen.

Verder kan ik met trots zeggen dat we het assortiment hebben uitgebreid met hele gave duurzame merken.Β Cosy Up hecht veel waarde aanΒ duurzaamheid, en we letten dan ook extra op de waarden, materialen en het productieproces van de merken die we verkopen. OnsΒ duurzame assortiment hoeft niet de wereld te kosten; zowel letterlijk als figuurlijk niet. Fijn toch?

Een greep uit de merken die we in ons assortiment hebben

We hebben bijvoorbeeld een hele mooie productlijn van NaΓ―f voor zowel volwassenen als kinderen en baby’s, een merk dat natuurlijke (baby)verzorging maakt zonder poespas en volledig plasticvrij, zoals ze het zelf omschrijven. Het is een lijn van natuurlijke verzorgingsproducten, zonder microplastics, parabenen en SLS/SLES. De ingrediΓ«nten die gebruikt worden zijn niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de planeet. En laat dat nou net zijn wat wij ook heel belangrijk vinden!

En Marcel’s Green Soap is op dit moment razend populair! Marcel’s Green Soap is een eco-vriendelijk merk dat heerlijk ruikt en schoonmaakt, met geuren uit de natuur, 100% plantaardige zepen, 100% vegan Γ©n het is het eerste merk in West-Europa met verpakkingsmateriaal van 100% gerecycled plastic. Hoe kun je daar nou niet blij van worden?

Wat we ook belangrijk vinden is kijken naar eerlijke kansen voor de mensen die de producten maken. Het merk Pebblechild van Hathay Bunano heeft een initiatief opgezet waar we dan ook direct ontzettend enthousiast over waren! Hun missie is mooi speelgoed maken en waardig werk creΓ«ren. Hathay Bunano wil werkgelegenheid bieden die past in het ritme van het plattelandsleven, de stroom van economische migratie naar de steden tegenhoudt en gezinnen bij elkaar houdt. Vrouwen uit de armoede helpen en wereldwijd een glimlach op de gezichten toveren!

Onze kracht isΒ de vrouwen die we empowerenΒ en deΒ prachtige productenΒ die ze maken. Alle Pebble producten zijn gemaakt door Hathay Bunano.

Hathay Bunano, wat met de hand gemaakt of met de hand gebreid betekent in Bangla, is een non-profit organisatie voor eerlijke handel in Bangladesh.

Het heeft als missie om redelijk betaalde, kwalitatief goede, flexibele enΒ lokale werkgelegenheid te creΓ«renΒ voorΒ plattelandsvrouwenΒ die arm en vaak benadeeld zijn.

Verder zijn we altijd op zoek naar innovatieve ontwerpen in combinatie met duurzaamheid. Zo hebben we bijvoorbeeld het nog relatief jonge merk Baby on the Move in ons assortiment opgenomen, een merk dat je zΓ©ker moet leren kennen! Baby on the Move wilΒ jonge gezinnenΒ helpen omΒ op avontuurΒ te gaan – groot of klein. We willen ouders helpen om het eten, slapen en spelenΒ onderweg zo eenvoudig mogelijk te maken. Ze hebben daarom ontzettend mooie producten ontwikkeld om bijvoorbeeld de combinatie van borstvoeding geven Γ©n een actief leven leiden zo makkelijk mogelijk te maken voor je. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan gauw naar wat we voor moois te bieden hebben van dit toffe merk!

Een ander merk dat je zeker moet gaan ontdekken is Cloby. Dit jonge Nederlandse merk timmert aan de weg met hun stijlvolle, duurzame Γ©n multifunctionele producten. Één van de toppers van Cloby is dan ook de multifunctionele UV doek met UPF 50+ zonbescherming om je kleine te beschermen. Gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen en bamboe zijn deze doeken superzacht, ademend en dus een veilige afdekking van bijvoorbeeld de kinderwagen zonder gevaar voor oververhitting. Helemaal fijn? De Melanoma International Foundation heeft een goedkeuringszegel gegeven voor de producten van Cloby. Dan weet je tenminste zeker dat wat je koopt ook echt goed zit!

Dit is slechts een greep uit de merken die we aanbieden. Ik zou zeggen neus lekker rond, kijk naar alles wat we te bieden hebben, weet me te vinden als je vragen hebt en veel plezier met shoppen πŸ™‚

Groene groetjes,
Laura.

Think globally, act locally.