Baby’s, peuters en kinderen glimlachen van verwondering bij de schattige ontwerpen en eigenzinnige uitdrukkingen, ouders glimlachen bij het kijken naar hun kleintjes en weten dat hun aankoop ook een gezin een heel eind heeft geholpen, en de ambachtslieden van Hathay Bunano glimlachen wetende dat ze duurzaam, regulier en flexibel werk hebben Γ©n een kans om hun eigen kinderen een beter leven te geven.

Het is eenvoudig:
Mooi speelgoed maken en waardig werk creΓ«ren. Hathay Bunano wil werkgelegenheid bieden die past in het ritme van het plattelandsleven, de stroom van economische migratie naar de steden tegenhoudt en gezinnen bij elkaar houdt. Vrouwen uit de armoede helpen en wereldwijd een glimlach op de gezichten toveren!

De kracht van Pebblechild is de vrouwen die ze empoweren en de prachtige producten die ze maken. Alle Pebble producten zijn gemaakt door Hathay Bunano. Hathay Bunano, wat met de hand gemaakt of met de hand gebreid betekent in Bangla, is een non-profit organisatie voor eerlijke handel in Bangladesh. Het heeft als missie om redelijk betaalde, kwalitatief goede, flexibele en lokale werkgelegenheid te creΓ«ren voor plattelandsvrouwen die arm en vaak kansarm zijn.

Samenwerken maakt ons allemaal sterker en stelt ons in staat om aan grotere en complexere problemen te werken. Pebble heeft samengewerkt met het CREL-project van USAID en Winrock International om arme en van hulpbronnen afhankelijke mensen in contact te brengen met de particuliere sector. Door vrouwen in deze zeer afgelegen gebieden te leren breien en haken, zodat ze niet langer naar de bossen hoeven en de natuurlijke hulpbronnen uitputten voor hun levensonderhoud. Het draait allemaal om samenwerken om de effecten van klimaatverandering te verzachten en klimaatbestendigheid mogelijk te maken.