Onderweg

Fruit heeft diverse vormen wat het onhandig kan maken om dit te verpakken, en bakjes zijn niet altijd een uitkomst. Als je bakje leeg is, zit je nog steeds met dat bakje in je tas wat onnodig veel ruimte in beslag neemt. En als je plastic wil verminderen, gebruik je ook geen plastic zakje, dus kies je voor de bijenwasdoek. Deze zijn van nature flexibel en kunnen je stuk halve appel, avocado of ui op een goed aansluitende manier β€˜omarmen’. Met de warmte van je hand zorg je dat de doek aan zichzelf vastplakt en je kan je voedsel langer vers houden.

Even rusten

Deeg dat even moet rusten kan je natuurlijk ook prima even inpakken in je bijenwasdoek! Γ‰n je hoeft geen plastic weg te gooien hierna πŸ™‚

Vriezer

Waar ik persoonlijk heel erg blij van word is dat je bijenwasdoeken ook kan gebruiken voor het invriezen van voedsel. Hoe tof is dat? Je huisgemaakte cake, vers geplukte kruiden of die lekkere koekjes wikkel je in de bijenwasdoek en hupsakee, in de vriezer ermee. De doek wordt natuurlijk wel wat stijver door de vriezer, maar dat maakt niks uit. Het zal niet breken en na ontdooien is de doek weer klaar voor de volgende ronde!

Deksel

Je kan je bijenwasdoek ook gebruiken voor het afdekken van schalen, kommen en bakjes. Of wat dacht je van die warme zomerdagen die vragen om een BBQ? Met een bijenwasdoek houd je je karaf met water of je flessen drinken mooi vrij van insecten. Past je doek nΓ©t niet helemaal? Met een elastiekje er omheen zorg je ervoor dat het wel goed afdekt. En het staat ook nog eens gezellig.

Verrassende verpakking

Iets waar je vast niet direct op was gekomen; vraag bij de bloemist of hij je bos met bloemen inpakt in je bijenwasdoek. Op deze manier scoor je mooie bloemen, worden ze niet ingepakt in een laag plastic folie met tape Γ©n het staat ook nog eens heel vrolijk. Dit is natuurlijk ook ontzettend leuk om cadeau te geven. Zo geef je een cadeau dat milieuvriendelijk is Γ©n herbruikbaar!

Op reis

Ben je overgestapt op zeep- en shampoo bars? In plaats van ze in te pakken in plastic (boterham)zakjes, kan je natuurlijk ook je herbruikbare bijenwasdoek gebruiken. Deze nemen zo goed als geen ruimte in beslag in je rugzak of bagage en je weet in elk geval zeker dat je shampoo niet gaat lekken op je kleding. Zelfs als je zeep of shampoo blok een beetje vochtig is kan je ervan verzekerd zijn dat de bijenwasdoek blijft vastplakken aan zichzelf en op deze manier alles veilig dichtgeplakt houdt.