Logo Müsli

By Green Cotton bestaat al sinds 1986 en is grondlegger van gecertificeerd katoen. Gedurende al die jaren heeft Novotex – het bedrijf achter By Green Cotton – een indrukwekkend aantal onderscheidingen ontvangen als bewijs van het serieuze werk dat zij hebben verricht om de textielindustrie milieuvriendelijker te maken. Een van die onderscheidingen was voor het helpen verbouwen van het eerste katoen dat ooit door een onafhankelijk instituut werd gecertificeerd. Van dit katoen werd ‘s werelds eerste T-shirt van gecertificeerd katoen gemaakt.

Fijne, slimme en praktische GOTS-gecertificeerde baby- en kinderkleding geproduceerd op een duurzame en milieuvriendelijke manier, volledig vrij van schadelijke chemicaliën.

Tegenwoordig is By Green Cotton gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement). Voor hun kleding zijn zij GOTS-gecertificeerd door Ecocert Greenlife Lic. Nr. 152033, het strengste labeling systeem dat momenteel op de markt is.

By Green Cotton is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd bedrijf en heeft twee baby- en kinderkledingmerken uitgebracht; Fred’s Wold en Müsli. De kleding is praktisch en kinderen kunnen er heerlijk in bewegen, ontdekken en spelen.