Retourneren en retourtermijn

Uiteraard hoor ik graag als het ontvangen product niet naar wens is, dan kunnen we samen kijken naar een mogelijke oplossing. Wil je onverhoopt toch iets retour sturen? Wat jammer! Maar, geen probleem, je kunt je bestelling zonder opgave van redenen binnen 14 dagen ontbinden. Helaas geldt dit niet voor producten die in de uitverkoop zijn.
De 14 dagen termijn gaat in op de dag na ontvangst door of namens de consument, daarna is je bestelling definitief. Dit is wettelijk geregeld in de wet “kopen op afstand” ter bescherming van de consument.

Wat moet ik doen?

Wil je iets retour sturen, neem dan per e-mail contact op en geef aan dat je jouw product wilt retourneren. Stuur je product niet zomaar retour, zonder eerst contact met ons op te nemen. Aangezien je bestelling daarmee niet is geannuleerd, loopt de facturering in dat geval gewoon door. Retourneer het product, inclusief alle toebehoren en originele aankoopbon, ongebruikt en onbeschadigd in de originele verpakking (het product mag niet in een ruimte hebben gelegen waar gerookt is). druk dan het retourformulier af, vul hem in en voeg deze toe aan je bestelling. Zorg dat de informatie goed leesbaar is. Het product mag slechts in die mate geopend of gebruikt zijn om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. LET OP: zonder het ordernummer kan de retourzending niet in behandeling genomen worden.

Natuurlijk willen wij onszelf altijd verbeteren en zijn wij benieuwd naar de reden van retournering, maar je bent niet verplicht dit op te geven.

Stuur je retourpakket naar:

Cosy Up
Betreft: Retourneringen
Hertzogstraat 21
2021 AE Haarlem
Nederland

Retourkosten

De kosten en het risico voor de retourzending zijn voor je eigen rekening. Bewaar het verzendbewijs altijd goed en pak de artikelen degelijk in, bij voorkeur in de originele verpakking. Zodra je retourzending verwerkt is ontvang je altijd een e-mail hierover. Enkel de kosten voor retour van het ontvangstadres naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van het postorderbedrijf waarmee je gaat verzenden.

Terugbetaling

Als alles in orde is wordt het betaalde bedrag uiteraard zo snel mogelijk (wel zo fijn!) doch uiterlijk binnen 14 dagen na de retourontvangst van de producten terug betaald. Het aankoopbedrag (minus eventuele door Cosy Up gemaakte verzendkosten voor de retourzending) wordt overgemaakt op jouw bank- of girorekening.

Ruilen

Wil je graag iets ruilen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt het beste de te vervangen artikelen retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen. Op deze manier ben je verzekerd dat het artikel nog voorradig is. We kunnen bestellingen niet met elkaar verrekenen.
Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat een afgeleverde knuffel een fout bevat zoals een verkeerde kleur. In deze gevallen zijn de retourskosten volledig voor rekening van Cosy Up en zal ook kosteloos het juiste product alsnog zo snel mogelijk naar je verstuurd worden.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met Cosy Up op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Herroepingsformulier

Uiteraard stellen wij het wettelijk verplichte herroepingsformulier beschikbaar. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@cosyup.nl. Echter, het handigste om je retour door te geven is via het retourformulier.

Vragen

Heb je vragen over het retourneren van je product(en)? Neem gerust contact op via de e-mail of social media.