Het Letse merk Wooly Organic is opgericht in Liepaja – de Letse stad ‘Wind’ vlakbij de Baltische Zee. Alle producten worden lokaal in een huiselijke fabriek geproduceerd door hooggekwalificeerde én gelukkige werknemers. Voor de levering van de materialen die we gebruiken kiezen we alleen vertrouwde Europese fabrikanten om zo lokaal mogelijk te blijven; van draad tot verpakking!

De merknaam verraadt het natuurlijk al een beetje, maar alle materialen gebruikt door Wooly Organic zijn natuurlijk. Er wordt uitsluitend gekozen voor 100% biologische stoffen, vrij van schadelijke gifstoffen, kleurstoffen en pesticiden. Ook aan de vulling is gedacht! De vulling is gemaakt van 100% maïsvezel, natuurlijk hypoallergeen en antibacterieel.

Het Letse merk Wooly Organic maakt de mooiste basics voor baby’s in 100% biologische stoffen die GOTS-gecertificeerd zijn voor alle verschillende fasen in het productieproces. De collectie is modern, minimalistisch, tijdloos en unisex, gemaakt met eenvoud, duurzaamheid en comfort in het achterhoofd.

De oprichter van Wooly Organic, Madara Moore legt uit hoe het merk tot stand is gekomen;

‘Ik ben moeder van twee kleine zoontjes, Henry en Daniel, die de magie van de kindertijd vangen door wild en puur te leven. Je weet al dat veel dingen samen met kinderen een weg vinden naar onze huizen. Maar het huis uit de jaren 90 dat vol zit met polyester knuffels en plastic is voorbij. Ik streef altijd naar de beste dingen voor mijn kinderen – natuurlijke materialen, goede kwaliteit, modern design en gemaakt in een ethische omgeving.

Ik hoop dat ons duurzame ontwerp voor toekomstige generaties het bewijs zal zijn van het tijdperk waarin we nu leven – waarbij we proberen een evenwicht te vinden tussen sociale, ecologische en economische aspecten. Wooly Organic is mijn derde kind grootgebracht met passie en sterke waarden in het achterhoofd – Go Green, Love Design en Stay Local!

Namens Wooly Organic én Cosy Up: Bedankt dat je een verantwoordelijke klant bent met een geweldige smaak!