Project Bloggen

Ik heb besloten dat 2020 mijn jaar gaat worden! Gewoon, omdat het kan.

Er staan allemaal toffe dingen op de agenda, zowel haak-gerelateerd als niet haak-gerelateerd, zoals afstuderen. Groot, spannend en ook wel een beetje eng. Ambitieus als ik ben doe ik 1001 dingen tegelijk. Zo mag ik bijvoorbeeld dit jaar 2 keer mijn haakwerk gaan tentoonstellen. Spannendddd! En daar hoort ook Project Bloggen bij.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen blog. Omdat ik eerst wilde kijken of dit wel iets voor mij was en β€˜op m’n gemak wilde knutselen’ aan de site, mocht ik via via alles laten draaien op een server bij iemand, voordat ik er echt geld aan zou gaan uitgeven. Zo gezegd, zo gedaan.

Vol goede moed en met een vleugje koppigheid was ik vastberaden om zo veel mogelijk zelf te doen. In een grijs verleden op de middelbare school heb ik Informatica gevolgd, waar we zelf een website moesten bouwen. Ik vond dat ontzettend leuk toen de tijd, en ondanks dat dit toch echt wel al een flinke tijd terug is, wilde ik dit nu zeker nog een keer proberen. Hoe gaaf dat het lukte ook! Maar waarom ben je toen niet blijven bloggen hoor ik je nu denken?

Ja. Goed punt.

Wat er erna gebeurde, was niet zo gaaf. De server werd gehackt. Één of andere grapjes had er blijkbaar plezier in om het zeer basic online opgezette blogje dat ik tot dan toe had, finaal af te breken. Waarom zal ik nooit begrijpen. Maar met alle chaos die een nieuwe opleiding met zich meebracht, en de teleurstelling dat alles weg was, is het Project Bloggen op een bijzonder laag pitje terecht gekomen. Of eigenlijk was het meer een gedoofde vlam.

Daarom vind ik dit dan toch ook wel heel erg spannend. Gelukkig heb ik alles nu op een goed beveiligde omgeving draaien, dus ik hoef me geen zorgen meer te maken over hackende grapjassen. Nieuw jaar, dus; nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ik zit bomvol ideeën die mij heel erg leuk lijken om over te gaan schrijven (van haaktutorials tot verslagen van leuke Haakbeurzen en wolwinkels tot de projecten waar ik mee bezig ben), maar de grote vraag is natuurlijk of jullie die ideeën nét zo leuk vinden. En er is maar één manier om daar achter te komen!

Ik vind het natuurlijk onwijs leuk om te horen wat je vindt van mijn blog, dus laat vooral een reactie achter. Je kan me natuurlijk ook mailen. En als er onderwerpen zijn waar je heel graag meer over wilt lezen, laat het me weten, wie weet zie je binnenkort jouw idee wel voorbij komen!

Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.